MAKTABDA PSIXOLOGIK PROFILAKTIKA ISHLARINI TASHKIL ETISHNING SAMARALI USULLARI - Edilova Gulira'no Ruziqulovna; Eshmatova Karomat Botirovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabda psixologik profilaktika ishlarini tashkil etishning mazmuni, maqsadi hamda o‘quvchilar ruhiy salomatligini mustahkamlashdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, ta’lim muassasalarida uchraydigan psixologik muammolarni erta aniqlash, ularning oldini olish va o‘quvchilarning ijtimoiy-psixologik moslashuvini ta’minlashga qaratilgan samarali usullar tahlil qilingan. Maqolada psixologik suhbatlar, treninglar, diagnostik tadbirlar, ota-onalar bilan hamkorlik hamda individual yondashuvning profilaktik faoliyatdagi o‘rni haqida fikr yuritilgan. Bundan tashqari, maktab psixologining kasbiy faoliyatini samarali tashkil etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.