MAKTAB MUHITIDA AGRESSIV XULQ-ATVORNING PSIXOLOGIK SABABLARI VA UNING OLDINI OLISH USULLARI - Haydarova Muhabbat G’afforovna; Yo’ldashev Baxtiyor Beshimovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktab muhitida o‘quvchilar o‘rtasida uchraydigan agressiv xulq-atvorning psixologik sabablari, uning yuzaga kelishiga ta’sir etuvchi ijtimoiy va shaxsiy omillar hamda agressivlikni oldini olish usullari yoritilgan. Shuningdek, oilaviy muhit, tengdoshlar ta’siri, maktabdagi munosabatlar va individual psixologik xususiyatlarning agressiv xulq shakllanishidagi o‘rni tahlil qilingan. Maqolada psixologik profilaktika, korreksion ishlar, trening mashg‘ulotlari va individual yondashuv orqali agressiv xulq-atvorni kamaytirish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Bundan tashqari, o‘quvchilarda ijobiy xulq-atvorni shakllantirish va sog‘lom psixologik muhit yaratish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.