TAʼLIM TIZIMIDA PSIXOLOGIK PROFILAKTIKA YOʻNALISHIDA ISH OLIB BORISHNING MUHIM AHAMIYATI - Otajonova Sadoqat Xamdamovna; Jumaniyozova Nafisa Soporboyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada maktabda psixologik profilaktika ishlarini tashkil etishning mazmuni, maqsadi va asosiy yo‘nalishlari yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarda uchraydigan psixologik muammolarning oldini olish, ularning emotsional barqarorligini ta’minlash hamda sog‘lom psixologik muhitni shakllantirishda psixologik profilaktikaning o‘rni tahlil qilingan. Maqolada maktab psixologi tomonidan amalga oshiriladigan diagnostika, treninglar, individual va guruhiy maslahatlar hamda oila va pedagoglar bilan hamkorlikning samaradorlikni oshirishdagi ahamiyati ko‘rib chiqilgan. Bundan tashqari, profilaktik ishlarni takomillashtirish va ta’lim muassasasida ijobiy psixologik muhit yaratish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.