OʻQUVCHILARDA DEVIANT XULQ-ATVORNI ANIQLASH HAMDA BARTARAF ETISH CHORALARI - Jumaeva Gulnora Tolibjonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Mazkur maqolada o‘quvchilar orasida uchraydigan deviant xulq- atvorning psixologik va pedagogik jihatlari tahlil qilingan. Deviant xulqning kelib chiqish sabablari, uning o‘quvchi shaxsiga va jamiyatga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, bunday salbiy holatlarni erta aniqlash, profilaktika qilish hamda ularni bartaraf etishda o‘qituvchi, psixolog va ota-onaning hamkorligi muhim omil ekanligi haqida fikr yuritilgan.