MAKTABDA IQTIDORLI O‘QUVCHILARNI ANIQLASH VA ULARNI ZAMONAVIY ILM-FAN TARAQQIYOTIGA TAYYORLASHNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Bobonazarova Ra'no Shomirzayevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada maktablarda iqtidorli o‘quvchilarni aniqlashning psixologik asoslari hamda ularni zamonaviy ilm-fan taraqqiyotiga tayyorlash masalalari yoritilgan. Iqtidorli bolalarning psixologik xususiyatlari, qobiliyat va iste’dodlarini rivojlantirish usullari tahlil qilingan. Shuningdek, o‘qituvchi, psixolog va ota- onalarning hamkorligi asosida iqtidorli o‘quvchilarni qo‘llab-quvvatlashning ahamiyati haqida fikr yuritilgan.