O‘QUVCHILARDAGI IQTIDORLILIKNI NAMOYON QILADIGAN PSIXOLOGIK XUSUSIYATLAR - Tangiqulova Gulzoda Xonimqulovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilardagi iqtidorlilikni namoyon qiladigan psixologik xususiyatlar yoritilgan. Iqtidorli o‘quvchilarning intellektual, emotsional va ijodiy jihatdan o‘ziga xos tomonlari tahlil qilingan. Shuningdek, iqtidorli bolalarni aniqlash, ularning qobiliyatini rivojlantirish hamda ta’lim jarayonida qo‘llab-quvvatlashning muhim jihatlari haqida fikr yuritilgan.