RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR DAVRIDA O‘SMIRLAR PSIXOLOGIYASIDAGI O‘ZGARISHLAR VA INTERNET QARAMLIGINING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK MUAMMOLARI - Boymurodova Shahlo Anvarovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada raqamli texnologiyalar rivojlanishi sharoitida o‘smirlar psixologiyasida kuzatilayotgan o‘zgarishlar hamda internet qaramligining psixologik- pedagogik muammolari ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, internet va ijtimoiy tarmoqlarning o‘quvchilar emotsional holati, kommunikativ kompetensiyasi, motivatsiyasi hamda ijtimoiy moslashuviga ta’siri yoritilgan. Tadqiqot davomida internet qaramligining kelib chiqish omillari, uning ruhiy salomatlikka salbiy ta’siri hamda profilaktik-korreksion ishlarda maktab psixologi va pedagoglarning o‘rni keng tahlil etilgan. Maqolada zamonaviy psixologik yondashuvlar, pedagogik kuzatuvlar va amaliy misollar asosida internetdan oqilona foydalanish madaniyatini shakllantirishning samarali mexanizmlari ishlab chiqilgan.