RANGLAR YORDAMIDA OʻQUVCHILARNING RUHIY HOLATLARINI BAHOLASH - Sharipova Elmira Shokirovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada ranglar psixologiyasi asosida o‘quvchilarning ruhiy holatlarini baholash usullari yoritilgan. Ranglarning emotsional holatga ta’siri, ularni diagnostik vosita sifatida qo‘llash imkoniyatlari hamda ta’lim jarayonida rang testlaridan foydalanishning samaradorligi tahlil qilingan. Shuningdek, maktab psixologining ushbu metodni qo‘llashdagi o‘rni haqida fikr yuritilgan.