KASBGA YO‘NALTIRISH JARAYONIDA O‘QUVCHI VA O‘QITUVCHI O‘RTASIDAGI BIR-BIRINI TUSHUNISH ASOSLARI - Narziyeva Durdona Sheramonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada kasbga yo‘naltirish jarayonida o‘quvchi va o‘qituvchi o‘rtasidagi o‘zaro tushunishning psixologik asoslari yoritilgan. O‘quvchining qiziqishi, qobiliyati va individual xususiyatlarini aniqlashda o‘qituvchining roli tahlil qilingan. Shuningdek, samarali muloqot, ishonch va hamkorlik kasb tanlash jarayonining muvaffaqiyatiga ta’siri haqida fikr yuritilgan.