MAKTAB O‘QUVCHILARIDA KASBGA NISBATAN QIZIQISHLARINI ANIQLASH,IJOBIY MUNOSABATLARINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Odiljonova Sadoqat Abdulloyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada maktab o‘quvchilarida kasbga nisbatan qiziqishlarni aniqlash va ularda ijobiy munosabatlarni shakllantirishning psixologik jihatlari yoritilgan. O‘quvchilarning qobiliyati, qiziqishi va individual xususiyatlarini o‘rganishning ahamiyati tahlil qilinib, kasbga yo‘naltirish jarayonida psixolog, o‘qituvchi va ota- onalarning hamkorligi haqida fikr yuritilgan.