OʻQUVCHILARDA ADDIKTIV XULQ-ATVORGA QARSHI IRODAVIY BARQARORLIKNI SHAKLLANTIRISH - Eshxujayeva Obida Orif qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilarda addiktiv xulq-atvorga qarshi irodaviy barqarorlikni shakllantirishning psixologik masalalari yoritilgan. Addiktiv xulqning kelib chiqish sabablari, uning shaxs rivojlanishiga ta’siri hamda irodaviy sifatlarni rivojlantirish orqali uning oldini olish yo‘llari tahlil qilingan. Shuningdek, oila, maktab va psixologik xizmat hamkorligining ahamiyati haqida fikr yuritilgan.