O‘ZBEKISTONDA ICHKI ISHLAR ORGANLARI FAOLIYATIDA PSIXOLOGIK BILIMLARNING AHAMIYATI - SAFDOR JAMOLOV FIRDAVS PANJI O’G’LI (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasi ichki ishlar organlari faoliyatida psixologik bilimlarning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Ichki ishlar organlari xodimlarining kasbiy faoliyatida psixologik tayyorgarlik, fuqarolar bilan muloqot madaniyati, stressga chidamlilik, nizoli vaziyatlarni boshqarish hamda jinoyatchilikning oldini olishda psixologik yondashuvlarning roli yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy sharoitda ichki ishlar organlari tizimida psixologik xizmatni takomillashtirish masalalari ko‘rib chiqilgan.