DEKART KORDINATALAR SISTEMASI - G‘ofurov Ravshanbek Raxmonjon o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Dekart koordinatalar sistemasi, uning matematikadagi ahamiyati, nuqtalarni tekislikda aniqlash va grafik tasvirlash usullari yoritilgan.