BOLALAR KIYIMIDAGI NUQSONLARNI ANIQLASH - Axmadaliyeva Xadichabonu Abdukarim qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada bolalar kiyimlarida uchraydigan nuqsonlar, ularning kelib chiqish sabablari hamda aniqlash usullari haqida ma’lumot berilgan. Tikuvchilik mahsulotlari sifatini nazorat qilishda nuqsonlarni vaqtida aniqlash muhim ahamiyatga ega. Ayniqsa bolalar kiyimlarida qulaylik, xavfsizlik va sifat birinchi o‘rinda turadi. Maqolada tikuv jarayonida uchraydigan asosiy kamchiliklar va ularni bartaraf etish usullari yoritilgan.