FIN-TECH TEXNOLOGIYALARINING BANK XIZMATLARI SIFATIGA VA SAMARADORLIGIGA TAʼSIRI - Mardonova Rohila Boltayevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada moliyaviy texnologiyalar (FinTech) rivojlanishining an’anaviy bank xizmatlari sifati va operatsion samaradorligiga ko‘rsatayotgan ta’siri tadqiq etiladi. Raqamli transformatsiya jarayonida banklarning mijozlarga xizmat ko‘rsatish tezligi, xizmatlar tannarxining pasayishi hamda sun’iy intellekt va blokcheyn kabi texnologiyalarning o‘rni tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, FinTech echimlarini joriy etish banklarning tranzaksiya xarajatlarini sezilarli darajada kamaytiradi va mijozlar qoniqish darajasini oshiradi. Xulosa qismida milliy bank tizimini yanada raqamlashtirish bo‘yicha amaliy takliflar berilgan.