RAQAMLASHTIRISH SHAROITIDA MALAYZIYANING BARQAROR RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Abdullayeva Madinabonu Nizomiddin qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada raqamlashtirish sharoitida Malayziyaning barqaror rivojlanish tendensiyalari BMTning Barqaror rivojlanish maqsadlari (SDG) doirasida tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli iqtisodiyot, innovatsion infratuzilma, aqlli shaharlar va ekologik barqarorlik o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik statistik ma’lumotlar asosida yoritiladi. Shuningdek, Malayziyada raqamlashtirish siyosatining SDG 8, 9, 11, 12 va 13 maqsadlariga ta’siri baholanadi.