MALAYZIYADA ZIYORAT TURIZMI: RIVOJLANISH, DOLZARBLIK VA TAKLIFLAR - Abdullayeva Madinabonu (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Malayziyada ziyorat turizmining rivojlanish jarayoni, uning statistikasiga asoslangan tahlili va O‘zbekiston bilan hamkorlik masalalari yoritilgan. Tadqiqotda Malayziyaning ziyorat turizmi infratuzilmasi, asosiy diniy maskanlari, sayyohlar oqimi va so‘nggi yillarda kuzatilgan o‘zgarishlar haqida batafsil ma’lumot beriladi. Shuningdek, pandemiya davridan keyin ziyorat turizmi qanday tiklanganligi va O‘zbekiston hamda Malayziya o‘rtasidagi ziyorat turizmini rivojlantirishga qaratilgan kelishuvlar tahlil qilingan. Maqolada mavjud muammolar ham ko‘rib chiqilib, ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar ilgari surilgan.