RAQAMLI ASRDA TA’LIM JARAYONI: TEXNOLOGIYA BILAN O‘RGANISH TAJRIBASI. - Xalitova Yorqinoy Ilyas qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada dars jarayonida texnologiyalardan foydalanishning ahamiyati, uning o‘quvchilarning bilim olish jarayoniga ta’siri va o‘qituvchi faoliyatini samarali qilishdagi roli tahlil qilinadi. Zamonaviy raqamli vositalar, interaktiv dasturlar va onlayn platformalar yordamida o‘quvchilarni o‘qishga jalb qilish, ijodkorlik va mustaqil fikrlash qobiliyatini rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Maqola texnologiyaning ta’lim sifatini oshirishdagi ijobiy tomonlarini namoyish etadi va kelajakdagi dars jarayonlari uchun samarali strategiyalarni taklif etadi.