ZAMONAVIY O‘QITUVCHILARDA KASBIY DEFORMATSIYA VA HISSIY YONISH SINDROMINI BARTARAF ETISHNING PSIXOPROFILAKTIK DASTURI - Allayorov Turg'un Allanazarovich; Xoliqova Dilafro'z Zoirovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida faoliyat ko‘rsatayotgan pedagoglarning kasbiy faoliyatida yuzaga keladigan hissiy yonish (burnout) sindromi va kasbiy deformatsiya muammolari tadqiq etilgan. O‘qituvchilarning ish hajmi, psixologik bosim va surunkali stress omillarining ularning ruhiy salomatligiga ta’siri tahlil qilingan. Maqolada o‘qituvchilarning hissiy barqarorligini ta’minlash, destruktiv holatlarning oldini olish va ularni bartaraf etishga qaratilgan kompleks psixoprofilaktik dastur ishlab chiqilgan va tavsiya etilgan.