OʻQUVCHI YOSHLARNI KASBGA YOʻNALTIRISH – BARQAROR TARAQQIYOT GAROVI - Paluanatdinova Aynura Ziuatdinovna; Bekturganova Raygul Omirbaevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchi yoshlarni kasbga yo‘naltirishning jamiyat taraqqiyotidagi ahamiyati yoritilgan. Yoshlarning qobiliyati, qiziqishi va imkoniyatlariga mos kasb tanlashlarini ta’minlash orqali ularning shaxsiy rivojlanishi hamda mamlakatning ijtimoiy-iqtisodiy taraqqiyotiga qo‘shadigan hissasi tahlil qilingan. Shuningdek, kasbga yo‘naltirish jarayonida maktab, oila va psixologik xizmatning o‘rni yoritib berilgan.