TA’LIM MUASSASALARIDA AGRESSIV XULQ-ATVORLI O‘QUVCHILAR BILAN PSIXOLOGIK ISHLASH USULLARI - Razzoqova Dilovar Boymaxmatovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada ta’lim muassasalarida agressiv xulq-atvor namoyon qiluvchi o‘quvchilar bilan olib boriladigan psixologik ishlarning mazmuni, shakl va metodlari yoritilgan. O‘quvchilarda agressiv xatti-harakatlarning yuzaga kelishiga ta’sir etuvchi ijtimoiy, oilaviy, psixologik hamda pedagogik omillar tahlil qilinib, ularni barvaqt aniqlash va korreksiya qilishning samarali yo‘llari bayon etilgan. Shuningdek, maktab psixologining diagnostik, profilaktik va korreksion faoliyati, individual suhbat, trening, art-terapiya hamda hamkorlikdagi yondashuvlarning ahamiyati ochib berilgan. Maqola ta’lim muassasalarida sog‘lom psixologik muhitni shakllantirish hamda o‘quvchilarning ijtimoiy moslashuvini yaxshilashga xizmat qiladi.