OʻQUVCHILARDAGI ADDIKTIV XULQNI BARTARAF ETISHDA PSIXOLOGIK TRENING MASHGʻULOTLARINING AHAMIYATI - Mamaraimova Marg'uba Abdusalomovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilarda uchraydigan addiktiv xulq-atvorning kelib chiqish sabablari hamda uni bartaraf etishda psixologik trening mashg‘ulotlarining ahamiyati yoritilgan. Addiktiv xulqning o‘quvchi shaxsiga salbiy ta’siri, profilaktik va korreksion ishlarning mazmuni hamda psixologik treninglarning samaradorligi tahlil qilingan. Shuningdek, oila, maktab va psixolog hamkorligining muhim jihatlari bayon etilgan.