O’SMIR YOSHDAGI OʻQUVCHILARDA MOBIL TOBELIKNI BARTARAF ETISHNING PSIXOLOGIK YECHIMLARI - Xolmurodova Nargiza Hakimovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘smir yoshdagi o‘quvchilarda mobil tobelikning kelib chiqish sabablari, uning psixologik va ijtimoiy oqibatlari hamda uni bartaraf etishning samarali psixologik yechimlari yoritilgan. Mobil qurilmalarga ortiqcha bog‘lanishning ta’lim jarayoni va shaxs rivojlanishiga ta’siri tahlil qilinib, profilaktik va korreksion yondashuvlar ko‘rib chiqilgan.