OʻQUVCHILARNI KASBGA YO‘NALTIRISHNING TAʼLIM JARAYONIDAGI AHAMIYATI - Dexqonova Raxnamoxon Adixamdjanovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘quvchilarni kasbga yo‘naltirishning taʼlim jarayonidagi ahamiyati, uning o‘quvchilarning qobiliyat va qiziqishlarini aniqlashdagi o‘rni hamda kelajak kasbini ongli tanlashga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, kasbga yo‘naltirish ishlarini samarali tashkil etishning psixologik-pedagogik jihatlari tahlil qilingan.