O‘ZBEKISTON TEMIR YO‘LLARI: BUGUNGI ISLOHOTLAR VA ERTANGI TARAQQIYOT YO‘LI - Ergashev Shuxrat Qo‘chqarovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada O‘zbekiston temir yo‘llari tizimida amalga oshirilayotgan zamonaviy islohotlar, infratuzilma modernizatsiyasi, elektrlashtirish ishlari, yuqori tezlikdagi poyezdlar faoliyati hamda xalqaro transport koridorlarini rivojlantirish masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, temir yo‘l tizimining mamlakat iqtisodiyoti, logistika va turizm rivojidagi o‘rni yoritiladi. Kelajakda sun’iy intellekt, raqamlashtirish va “aqlli vokzal” texnologiyalarini joriy qilish istiqbollari haqida fikr yuritiladi.