TEMIR YO‘L TRANSPORTIDA XAVFSIZLIK VA TEXNIK NAZORAT - Djurakulov Komil Rajabaliyevich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada temir yo‘l transportida xavfsizlikni ta’minlash, texnik nazorat tizimlari va zamonaviy diagnostika usullarining ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, lokomotiv va vagonlarning texnik holatini nazorat qilish, avariya va nosozliklarning oldini olish hamda raqamli texnologiyalar asosida xavfsizlikni oshirish masalalari tahlil qilingan. Temir yo‘l transportida texnik xizmat ko‘rsatishning samaradorligi va inson omilining o‘rni haqida ham fikr yuritilgan.