ZAMONAVIY PEDAGOGIK YONDASHUVLAR ASOSIDA O‘QUVCHILARNING BILIM VA KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH - Egamova Madinaxon Muxtorjon qizi; Yo‘ldosheva Malikaxon Rahmonjonovna; Mahmudova Gulsoraxon No‘monovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada zamonaviy pedagogik yondashuvlarning ta’lim jarayonidagi o‘rni, o‘quvchilarning bilim va kompetensiyalarini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, interfaol metodlar, innovatsion pedagogik texnologiyalar, axborot-kommunikatsiya vositalari va kompetensiyaviy yondashuv asosida dars tashkil etish masalalari yoritilgan. Ta’lim samaradorligini oshirishda o‘qituvchining innovatsion faoliyati va zamonaviy metodlardan foydalanishning pedagogik ahamiyati ochib berilgan.