ARAB TILIDAGI O’ZLASHMA TERMINLAR VA ULARNING TIL TIZIMIGA MOSLASHUVI - Jumanova Mubina; Umarova Nodira Isamatovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya: Mazkur maqola xorijiy tillardan arab tiliga oʻtgan terminlarning fonetik, morfologik va semantik adaptatsiyasi masalalariga bagʻishlanadi. Unda arab tilining oʻzga tillarga oid birliklarni oʻzining struktur-grammatik tizimiga moslashtirish mexanizmlari tahlilga tortilgan. Muallif oʻzlashma qatlamni sof arabcha ekvivalentlar bilan chogʻishtirish orqali ularning hozirgi adabiy til va jonli nutqdagi isteʼmol doirasini yoritib beradi. Tadqiqot arab tilining soʻz yasalishi va boyish salohiyati hamda xalqaro terminologik tizimni oʻzlashtirishdagi dinamik imkoniyatlarini koʻrsatishga xizmat qiladi.