MDH DAVLATLARIDA O‘LCHASHLAR BIRLILIGINI TA’MINLASH TIZIMI - Abdiraximov Shaxzod Abdisamad o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada Mustaqil Davlatlar Hamdo‘stligi (MDH) davlatlarida o‘lchashlar birliligini ta’minlash tizimining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari hamda xalqaro metrologik talablar bilan integratsiyalashuv jarayonlari tahlil qilingan. Shuningdek, Rossiya, Belarus, Qozog‘iston va O‘zbekiston misolida milliy metrologik tizimlarning o‘ziga xos jihatlari ko‘rib chiqilgan hamda xalqaro qonuniy metrologiya tashkiloti hujjatlarini joriy etish istiqbollari yoritilgan.