JAMOA TASHKILOTLARIDA RAQAMLI TRANSFORMATSIYA VA AXBOROT XAVFSIZLIGI - Zafar Nabiyev (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Maqolada jamoa tashkilotlari faoliyatini raqamlashtirish jarayonlari, ularning samaradorlikka taʻsiri hamda axborot xavfsizligini taʻminlash masalalari kompleks tarzda tahlil qilingan. Raqamli transformatsiya jarayonida maʻlumotlarni himoya qilish, axborot tizimlarining barqaror ishlashini taʻminlash va kiberxavflarni kamaytirishga qaratilgan yondashuvlar asoslab berilgan. Tadqiqot natijasida jamoa tashkilotlari uchun integrallashgan axborot tizimlari va xavfsizlik mexanizmlarini joriy etish boʻyicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.