METHODOLOGY OF USING THE SCIENTIFIC HERITAGE OF CENTRAL ASIAN ENCYCLOPEDIA SCIENTISTS IN FORMING RELIGIOUS THINKING IN STUDENTS - QOBILJON MIRZABAYEV (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O‘rta Osiyolik qomusiy olimlar (Xorazmiy, Forobiy, Ibn Sino, Beruniy, Imom Buxoriy, Termiziy) ilmiy va ma’naviy merosidan foydalangan holda zamonaviy ta’lim tizimida o‘quvchilarning diniy va dunyoviy tafakkurini shakllantirish metodikasi yoritilgan. Tadqiqotda IMRAD formati asosida 2026 yildagi so‘nggi ta’limiy islohotlar, farmon va qarorlar tahlil qilingan. Integratsiyalashgan dars modullari va empirik metodlar yordamida o‘quvchilarda yot g‘oyalarga qarshi mafkuraviy immunitetni yuzaga keltirish va bag‘rikenglik (tolerantlik) madaniyatini yuksaltirish mexanizmlari taklif etilgan.