SCIENTIFIC-THEORETICAL BASIS OF USING THE SCIENTIFIC HERITAGE OF CENTRAL ASIAN ENCYCLOPEDIA SCIENTISTS IN FORMING RELIGIOUS THOUGHT - QOBILJON MIRZABAYEV (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘quvchi va talaba yoshlarda sog‘lom diniy tafakkurni shakllantirishda O‘rta Osiyolik qomusiy olimlar ilmiy-falsafiy merosidan foydalanishning fundamental ilmiy-nazariy asoslari tadqiq etilgan. Maqolada din va dunyoviy fanlar integratsiyasi Al-Xorazmiy, Al-Forobiy, Ibn Sino va Abu Rayhon Beruniy kabi mutafakkirlarning epistemologik qarashlari prizmasi orqali IMRAD tizimida tahlil qilingan. Shuningdek, jahon va respublika miqyosida 2024–2026- yillarda amalga oshirilgan madaniy-ma’rifiy islohotlar, davlat farmonlari va zamonaviy pedagogik konsepsiyalar maqolaning nazariy asosini tashkil etadi.