MILLIY MUSIQA MEROSI SOGʻLIQNI SAQLASH BILAN INTEGRATSIYASI - Shuxratov Shohruhbek Shuxrat oʻgʻli (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada milliy musiqa merosining inson salomatligiga koʻ rsatadigan ijobiy taʼsiri hamda uni sogʻliqni saqlash tizimi bilan integratsiya qilish masalalari tahlil qilingan. Milliy kuy va qoʻshiqlarning insonning ruhiy-emotsional holatini barqarorlashtirish, stressni kamaytirish va umumiy sogʻlomlikni taʼminlashdagi oʻrni ilmiy jihatdan asoslab berilgan. Shuningdek, musiqa terapiyasining zamonaviy tibbiyotdagi ahamiyati, xususan nevrologik kasalliklar, kognitiv buzilishlar va reabilitatsiya jarayonlaridagi samaradorligi yoritilgan. Maqolada milliy musiqa asosida davolash va profilaktika ishlarini takomillashtirish, etnomusiqiy terapiya markazlarini tashkil etish hamda “musiqiy retseptlar” tizimini joriy etish boʻyicha taklif va tavsiyalar keltirilgan.