SUN’IY INTELLEKT, KELAJAK TEXNOLOGIYALARI VA TA’LIM TIZIMIDA ILMIY-AMALIY TADQIQOTLAR HAMDA INNOVATSION FAOLIYATNI RIVOJLANTIRISHNING DOLZARB MASALALARI - Ergashov Yorqinbek Abduazizovich; Saparov Umidjon Ali o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada sun’iy intellekt va kelajak texnologiyalarining zamonaviy ta’lim tizimiga ko‘rsatayotgan ta’siri, ilmiy-amaliy tadqiqotlarni rivojlantirishdagi ahamiyati hamda innovatsion faoliyatni takomillashtirish bilan bog‘liq dolzarb masalalar atroflicha tahlil qilinadi. Maqolada raqamli transformatsiya sharoitida ta’lim jarayonini modernizatsiya qilish, o‘qitishning individual va moslashuvchan modellarini joriy etish, ta’lim sifati va samaradorligini oshirishda sun’iy intellektning imkoniyatlari ochib beriladi. Shuningdek, ta’limda raqamlashtirish jarayonlari, pedagoglarning raqamli kompetensiyalarini rivojlantirish, akademik halollik tamoyillarini mustahkamlash, ma’lumotlar xavfsizligini ta’minlash, raqamli resurslardan oqilona foydalanish kabi masalalarga alohida e’tibor qaratiladi. Maqolada sun’iy intellektning nafaqat ta’lim jarayonini takomillashtirish, balki ilmiy-amaliy tadqiqotlar samaradorligini oshirish, katta hajmdagi ma’lumotlarni tahlil qilish, innovatsion g‘oyalarni shakllantirish va ularni amaliyotga joriy etishdagi o‘rni ham yoritiladi.