OILAVIY MUNOSABATLARNI BOLALARNING RUHIY VA JISMONIY RIVOJLANISHIGA PSIXOLOGIK TAʼSIRI - Xurshidaxon Malikova Yusubjonovna; Aliyeva Dildoraxon Sultonbekovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada oilaviy munosabatlarning bolalarning ruhiy va jismoniy rivojlanishiga ko‘rsatadigan psixologik ta’siri yoritilgan. Oiladagi sog‘lom muhit, ota- onalarning tarbiyaviy yondashuvi va o‘zaro munosabatlarining bola shaxsining shakllanishidagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, oilaviy nizolar va nosog‘lom muhitning bolalar rivojlanishiga salbiy ta’siri ham ko‘rib chiqilgan.