O‘SPIRINLIK DAVRIDAGI PSIXOLOGIK O’ZGARISHLAR-MAKTAB AMALIYOTCHI PSIXOLOGLARI NIGOHIDA - Qasimova Gulirano Murod qizi; Sharipova Nodira Erkaboy qizi; Toʼxtaboyeva Tursunoy Qosimboyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada o‘spirinlik davrida kuzatiladigan psixologik o‘zgarishlar hamda ularni maktab amaliyotchi psixologlari tomonidan o‘rganish va tahlil qilish masalalari yoritilgan. O‘spirinlik yoshiga xos emotsional, intellektual va ijtimoiy rivojlanish xususiyatlari tahlil qilinib, ushbu davrda yuzaga keladigan muammolarni bartaraf etishda psixologik xizmatning ahamiyati ochib berilgan.