ZAMONAVIY YOSHLARDA KASBIY YO‘NALISH MUAMMOLARI - Аtavullayeva Maxsuda Axadilloyevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada zamonaviy yoshlarda kasbiy yo‘nalish bilan bog‘liq muammolar, ularning kelib chiqish sabablari va yechimlari yoritilgan. Kasb tanlash jarayoniga ta’sir etuvchi psixologik, ijtimoiy va iqtisodiy omillar tahlil qilinib, yoshlarni ongli ravishda kasb tanlashga yo‘naltirishning ahamiyati ochib berilgan. Shuningdek, ta’lim muassasalari va psixologlarning bu boradagi vazifalari ko‘rsatib o‘tilgan.