MAKTAB PSIXOLOGI TOMONIDAN PSIXODIAGNOSTIK ISHLARNI TASHKIL ETILISHI - Smetullaeva Nadira Muratbaevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada maktab psixologi tomonidan psixodiagnostik ishlarni tashkil etishning mazmuni, maqsadi va vazifalari yoritilgan. Psixodiagnostika jarayonining o‘quvchilar shaxsini o‘rganishdagi ahamiyati, uni tashkil etish bosqichlari hamda amaliyotchi psixolog faoliyatidagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, psixodiagnostik ishlarning ta’lim-tarbiya jarayonidagi samaradorligi va natijalaridan foydalanish masalalari bayon etilgan.