TA’LIMDA PSIXODIAGNOSTIKANING AHAMIYATI - Atamurodova Muxabbat Hamdamovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Taqriz: Psixodiagnostikadan foydalanish boʻyicha koʻplab tajribalar, metodlar, testlar boʻyicha toʻplangan maʼlumotlarlar koʻplab darsliklar va ensiklopedik toʻplamlarda berilgan. Annotatsiya: Ushbu maqolada ta’lim jarayonida psixodiagnostikaning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Psixodiagnostika orqali o‘quvchilarning individual psixologik xususiyatlari, qiziqishlari, qobiliyatlari hamda ruhiy holatini aniqlash imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, ta’lim sifatini oshirish, o‘quvchilar bilan individual ishlash va ularning ijtimoiy-psixologik moslashuvini ta’minlashda psixodiagnostik metodlarning ahamiyati ochib berilgan. Maqolada zamonaviy psixodiagnostik usullarning amaliy qo‘llanishi hamda pedagog va psixologlar faoliyatidagi o‘rni haqida fikr yuritilgan.