RAQAMLI ASRDA KITOB O‘QISH MADANIYATINING PASAYISH MUAMMOSI - O'roqova Bahora Baxrom qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqamli texnologiyalarning rivojlanishi natijasida kitob o‘qish madaniyatining pasayish muammosi tahlil qilinadi. Yoshlar orasida ijtimoiy tarmoqlar va internetdan foydalanishning ortishi kitobxonlikka bo‘lgan qiziqishning kamayishiga olib kelayotgani yoritiladi. Shuningdek, ushbu muammoning sabablari va uni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.