RAQAMLI TRANSFORMATSIYA SHAROITIDA O‘ZBEKISTON TASHQI SAVDOSINI RIVOJLANTIRISH OMILLARI - B.U.Shermuxamedov; Qosimova Fazilat Sherzod qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur tezisda raqamli transformatsiya sharoitida O‘zbekiston tashqi savdosini rivojlantirish omillari tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida raqamli texnologiyalar, elektron savdo platformalarining tashqi savdo samaradorligiga ta’siri o‘rganildi. Statistik ma’lumotlar asosida tashqi savdo rivojlanish tendensiyalari baholanib, raqamlashtirish eksport salohiyatini oshirish hamda xalqaro raqobatbardoshlikni kuchaytirishda muhim omil ekanligi asoslab berildi.