BUXORO VILOYTI TUPROQ-IQLIM SHAROITIDA ODDIY QORAZIRA (CARUM CARVI L.) NAVLARINING INTRODUKSIYASI, MORFOFIZIOLOGIK XUSUSIYATLARI VA BIOKIMYOVIY TARKIBI - N.N.Elmurodova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Oddiy qorazira (Carum carvi L.) o‘simligining Buxoro viloyati tuproq-iqlim sharoitida introduksiyasi, morfofiziologik xususiyatlari hamda biokimyoviy tarkibi o‘rganildi. Tadqiqot davomida carum carvi o‘simligining biologik ahamiyati, qurg‘oqchilikka chidamliligi, efir moylari miqdori va dorivor xususiyatlari tahlil qilindi. Olingan natijalar oddiy qorazira (Carum carvi L.) navlarining Buxoro viloyati tuproq-iqlim sharoitida istiqbolli dorivor va ziravor o‘simlik sifatida yetishtirish imkoniyati yuqori ekanligini ko‘rsatdi.