BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING NUTQINI RIVOJLANTIRISH METODLARI - Xamrayeva Laylo Akmal qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining nutqini rivojlantirishning pedagogik va metodik asoslari yoritilgan. Nutq rivojining o‘quvchilarning tafakkuri, kommunikativ kompetensiyasi hamda o‘qish savodxonligini shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, og‘zaki va yozma nutqni rivojlantirish metodlari, interfaol texnologiyalar, didaktik o‘yinlar hamda matn bilan ishlash usullarining samaradorligi ilmiy manbalar asosida ochib berilgan. Maqolada boshlang‘ich ta’limda zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanishning ahamiyati ham yoritilgan.