ZAMONAVIY TA’LIMDA PEDAGOGIK IMPROVIZATSIYA: DIDAKTIK TAMOYILLAR VA TEXNIK MEZONLAR UYG‘UNLIGI - Ergasheva Muhayyoxon G‘anijonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim jarayonida o‘qituvchining kasbiy mahorati, xususan, pedagogik improvizatsiya qobiliyatining ahamiyati tahlil qilinadi. Ta’lim samaradorligini ta’minlovchi didaktik tamoyillar va dars o‘tish muhitiga qo‘yiladigan texnik-ergonomik talablar tizimli ravishda yoritilgan. Shuningdek, kutilmagan pedagogik vaziyatlarda o‘qituvchining kreativ yondashuvi darsning ilmiyligi va maqsadiga qay darajada muvofiq kelishi kerakligi asoslab berilgan.