MARKETING ARALASHMASI TUSHUNCHASI VA UNING ELEMENTLARI - Hamidova Nargiza Raxmatovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada marketingning eng fundamental konsepsiyalaridan biri bo‘lgan "Marketing aralashmasi" (Marketing Mix) tushunchasi va uning an’anaviy hamda zamonaviy elementlari atroflicha tahlil qilinadi. Tadqiqotda klassik 4P (Mahsulot, Narx, Taqsimot, Rag‘batlantirish) modeli bilan bir qatorda, xizmat ko‘rsatish sohasi uchun moslashtirilgan 7P modeli va raqamli iqtisodiyot davridagi o‘zgarishlar ko‘rib chiqilgan. Maqolada keltirilgan natijalar va takliflar mahalliy kompaniyalarga o‘z mahsulot hamda xizmatlarini bozorda muvaffaqiyatli pozitsiyalashda amaliy qo‘llanma bo‘lib xizmat qiladi.