MAKTABDA O‘QUVCHILARNI KASB-HUNARGA YO‘NALTIRISHDA AMALGA OSHIRILADIGAN ISHLAR - Rajabova Visola Sadriddinovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabda o‘quvchilarni kasb-hunarga yo‘naltirish masalasi, uning ahamiyati, mazmun-mohiyati va samarali amalga oshirish yo‘llari haqida so‘z yuritiladi. Ta’lim tizimida kasb-hunar yo‘nalishining dolzarbligi, o‘quvchilarning kelgusi faoliyati va hayotiga ta’siri hamda maktab psixologi va pedagoglari tomonidan olib borilayotgan ishlar yoritiladi. Shuningdek, maqolada ilg‘or tajribalar, metodik yondashuvlar va tavsiyalar, muammoli masalalar hamda ularni bartaraf etish bo‘yicha takliflar keltirilgan.