TOPISHMOQLARNING LINGVISTIK VA DIDAKTIK XUSUSIYATLARI - Tursunova Ozoda Shohimardon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Maqolada topishmoqlarning lingvistik va didaktik xususiyatlari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Topishmoqlarning leksik-semantik va badiiy-ifodaviy imkoniyatlari ochib berilib, ularning o‘quvchilarning mantiqiy fikrlashi, nutq madaniyati va bilish faolligini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, topishmoqlardan ta’lim jarayonida samarali foydalanish usullari va ularning didaktik vosita sifatidagi o‘rni asoslab beriladi.