MANTIQIY FIKRLASHNI SHAKLLANTIRISHDA ZAMONAVIY TA’LIM YONDASHUVLARI VA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR - XUDOYBERDIYEVA LAYLO SANJAR QIZI (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Mazkur maqolada mantiqiy fikrlashni shakllantirishning pedagogik asoslari, zamonaviy ta’lim yondashuvlari hamda innovatsion texnologiyalarning o‘quvchilar tafakkurini rivojlantirishdagi ahamiyati ilmiy jihatdan yoritilgan. Shuningdek, raqamli texnologiyalar, interfaol metodlar, muammoli ta’lim va boshlang‘ich ta’limda qo‘llaniladigan samarali usullar tahlil qilingan. Tadqiqot davomida o‘quvchilarning mustaqil va ijodiy fikrlashini shakllantirishga xizmat qiluvchi pedagogik omillar asoslab berilgan.