BOSHLANGʻICH SINFLARDA SINFDAN TASHQARI OʻQISH DARSLARINI TASHKIL ETISH - Yuldosheva Fayyoza (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich sinflarda savodxonlik davrida sinfdan tashqari o‘qishni tashkil etishda didaktik adabiyotlarning o’rni va ahamiyati yoritilgan. Didaktik asarlar orqali o’quvchilarning mustaqil fikrlashi, axloqiy tarbiyasi, nutq boyligi hamda kitobxonlik madaniyatini rivojlantirish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, sinfdan tashqari o’qish darslarida didaktik materiallardan samarali foydalanish usullari bayon etilgan.