YANGI O‘ZBEKISTONDA TA’LIM SIFATINI OSHIRISHDA TARIX FANINING YUTUQLARI - Mamatqulova Dilafruz Maxmarasulovna; Mamatqulov Shuxrat Mamatqulovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada Yangi O‘zbekistonda ta’lim sifatini oshirishda tarix fanining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Unda tarix fanini o‘qitish jarayonida amalga oshirilayotgan islohotlar, zamonaviy pedagogik texnologiyalar, yangi avlod darsliklari hamda raqamli ta’lim vositalarining samarasi tahlil qilingan. Shuningdek, tarix fanining yoshlarni vatanparvarlik, milliy g‘urur va ma’naviy yetuklik ruhida tarbiyalashdagi ahamiyati ochib berilgan. Maqolada tarix fanining yutuqlari ta’lim sifati va yoshlarning tafakkurini rivojlantirishdagi muhim omil ekanligi asoslab beriladi.